PURE NATURE TREES

Pure Nature Nordmann kerstbomen worden gekweekt zonder gebruik te maken van milieugevaarlijke pesticiden en kunstmest.

Pure Nature Nordmann kerstbomen

Bij Pure Nature weten de kweker maar al te goed dat we onze mooie en kwetsbare natuur in bruikleen hebben. Daarom kweekt onze kweker ook volgens de strikte Deense ecologische regels. Er worden regelmatig gecontroleerd door ‘Landbrugsstyrelsen’, de overheidsinstantie die in Denemarken de biologische landbouw controleert.

Door het verminderen van pesticiden biedt biologische landbouw meer ruimte aan een rijkere en gevarieerder planten- en dierenleven. Gemiddeld zijn er 30% meer wilde dieren en planten op akkers die biologisch worden verbouwd vergeleken met niet-biologische akkers.

Bij Pure Nature is de CO2-Balans bij het kweken van kerstbomen bijna neutraal, omdat het aantal bomen dat geoogst wordt ook weer wordt her plant. Als de kerstboom na gebruik wordt verbrand in een bio warmtecentrale, wordt er gas bespaard en is de CO2-balans voor die boom daarna positief.

Daarom kies je voor Pure Nature Trees

  • Duurzaamheid
  • Gecertificeerde productie
  • Vrij van kunstmest
  • Vrij van chemicaliën
  • CO2-Balans

Lever ook een positieve bijdrage aan milieu

Bij het kweken van de Pure Nature Trees worden geen gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest gebruikt. Hierdoor is de impact op de omgeving minimaal. Wil je ook impact maken?